Bloemetjesmarkt in Groningen

Vrijdag 14 april (Goede Vrijdag) was traditiegetrouw in Groningen weer de jaarlijkse Bloemenjaarmarkt. Van heinde en verre komen mensen naar de stad om te genieten van de bloemenpracht die wordt tentoongesteld. Verse snijbloemen, kamerplanten, bollen, zaden en vaste planten zijn allemaal te vinden op de Groningse ‘Bloemetjesmarkt’ die de grootste is van Noord-Nederland.

Leuk ook om te zien dat de Duitse politie zij aan zij in de stad loopt met onze Nederlandse agenten, om zo eventueel de eigen landgenoten bij te staan, te informeren of corrigerend toe te spreken.

Bussen vol met Duitse toeristen werden in de binnenstad van Groningen afgeleverd om zich te vergapen aan de bloemenzee op Grote Markt, Vismark, Oude Ebbingestraat en Akerkhof, maar vooral ook om een mooi bloemetje of plant van Nederlandse origine mee te nemen naar Duitsland. Een mooie kamerplant of vaste plant voor in de tuin, die hen de komende weken en maanden nog vaak zal doen herinneren aan de bloemenmarkt in Groningen.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
15 ⁄ 5 =