De 39ste Ronde van Groningen

De 39ste Ronde van Groningen met start en finish in de Hoofdstraat in Uithuizermeeden werd gisteren gereden. Burgemeester Marijke van Beek loste om 12:05 het startschot. Aan de rit van 174,9 kilometer deden 154 wielrenners mee.


Van de 52 renners won vorig jaar Jeff Vermeulen, RickOttema en Elmar Reinders. Dit jaar waren de prijzen voor Tijmen Eising, Wim Kleiman en Rick Ottema die in een kopgroep van vijf als eersten over de finish reden in Uithuizermeeden. Eising reed de 174,9 kilometer in 4:03:21. Zin gemiddelde snelheid was 43.123 km per uur.

Tijmen Eising had niet verwacht dat hij zou winnen maar hij had wel het gevoeld dat hij wel goed was, dat hij wel bij de betere hoorde en waarschijnlijk in de eerste rij zou zitten “maar winnen, dat is toch wel heel wat anders.” (video)

Fotograaf Rieks Oijnhausen maakte de volgende opnames:

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
16 × 24 =