Vuurwerkoverlast, het begint weer

Op de website Vuurwerkoverlast.nl zijn tot nu toe meer dan 7000 klachten binnen gekomen. Uit de stad Groningen zijn dat er in verhouding minder dan in de rest van het land.


foto: Mike Tomale

In de stad Groningen zijn tot nu toe 171 klachten binnen gekomen. Rotterdam daarentegen heeft nu al 312 klachten, Den Haag 272 en Amsterdam 254. Ook in Hengelo knalt men er al vrolijk op los en staat de teller op 273.

Als we op de kaart inzoomen komen de klachten in Groningen stad voornamelijk uit de wijken Ulgersmaborg (10) , Vinkhuizen (10). De meeste klachten komen voornamelijk uit de binnenstad van Groningen, daar staat de teller nu al op 20 klachten. Vorig jaar eindigde in Groningen de teller op 1670 vuurwerkklachten.

De meeste klachten zijn te verwachten vanaf het moment dat vuurwerk officieel mag worden verkocht. Er werd vorig jaar voor ongeveer 70 miljoen euro aan vuurwerk gekocht.

De website Vuurwerkoverlast is een initiatief van de GroenLinks fracties uit veel Nederlandse steden. Vanaf de jaarwisseling 20-14/2015 worden er maatregelen getroffen om vuurwerkoverlast te voorkomen. In Groningen worden bijvoorbeeld vuurwerkvrije zones ingesteld.

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 + 10 =