Poplegende George Michael overleden op Eerste Kerstdag

De populaire Britse zanger George Michael is op 53-jarige leeftijd op eerste Kerstdag in zijn huis in Oxfordshire (London) overleden. Volgens zijn manager Michael Lippman is vermoedelijk hartfalen de 53-jarige zanger fataal geworden.  De BBC geeft aan dat volgens de Thames Valley Police er geen verdachte omstandigheden waren.


George Michael in 2011 at the Palais Nikaia for his “Symphonica Tour”. (foto: Frantogian – Wikimedia)

George Michael begon zijn carrière bij het populaire zangduo Wham in de jaren ’80. Daarna ging hij verder als solo artiest. Zijn voormalige zangpartner bij de band Wham, Andrew Ridgeley, geeft op social media aan dat zijn hart is gebroken door het verlies van zijn lieve vriend.

De zanger heeft een indrukwekkende muziekcarrière gehad van bijna 4 decennia als zanger en producer dat hem uiteindelijk tot multimiljonair maakte. Gedurende zijn carrière vocht hij tegen drugs en drank, schrijft The Times.

George Michael was van Cypriotische  afkomst en heette Georgios Kyriacos Panayiotou. Hij verkocht meer dan 100 miljoen platen wereldwijd. Michael stond zeven keer op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40: tweemaal als onderdeel van het duo Wham!, tweemaal als soloartiest, tweemaal in duet met een andere artiest en eenmaal met het liefdadigheidscollectief Band Aid.

//platform.twitter.com/widgets.js

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
16 × 9 =