Kersttoespraak Koning Willem-Alexander

Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander houdt vandaag net als voorgaande jaren zijn kersttoespraak. Deze is enkele dagen eerder opgenomen op de Eikenhorst in Wassenaar. 


De kersttoespraak wordt op Eerste Kerstdag om 13.00 uur door de NOS uitgezonden op NPO1 en op Radio 1. De herhaling volgt om 17.50 uur op NPO1. De kersttoespraak is om 13.00 uur eveneens op NPO2 te zien met gebarentolk. De toespraak wordt ook door RTL, SBS en diverse andere omroepen uitgezonden.

De tekst van de kersttoespraak 2016 is later op de dag ook na te lezen in de rubriek ‘toespraken’ en terug te zien op het YouTube-kanaal van het Koninklijk Huis en in de rubriek ‘video’s’.

Vorig jaar sprak Zijne Majesteit de Koning over de zorgen die veel mensen zich maken over de toekomst en hoe we de eigen manier van leven kunnen beschermen in een wereld waarvoor we ons niet kunnen afsluiten. De koning vroeg ons te blijven geloven in de vrijheid en respect te hebben voor het leven en voor ieders recht om eigen keuzes te maken. Deze waarden die de harteklop zijn van onze samenleving zijn volgens de koning wezenlijk voor ons als vrije mensen en geven ons steeds kracht.

Onzekere tijden
Dit jaar is het de vierde keer dat de koning sinds zijn aantreden een kersttoespraak houdt. Zijne Majesteit geeft aan dat kerst 2016 tegenstrijdige gevoelens oproept. Tegenstellingen in de wereld worden groter en die hebben hun weerslag hier. Velen hebben het gevoel in een land zonder luisteraars te leven. Lastige problemen moeten vooral eerlijk benoemt worden. De koning prijst in zijn kersttoespraak de vrijwilligers en mantelzorgers in Nederland en stipt de vrijheden van het individu in Nederland aan.

Op de Facebookpagina van het Koninklijke huis wenst de Koning en zijn gezin het Nederlandse volk een gezegende kerst en een gezond en voorspoedig 2017.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
19 − 19 =