Sylvana Simons zegt DENK vaarwel

Sylvana Simons gaat weg bij DENK en begint haar eigen partij ‘Artikel 1’. Met deze nieuwe partij gaat ze meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen.


Sylvana Simons (Screenshot DENK)

NOS schrijft dat Ian van der Kooye, tot vandaag de campagneleider van Denk, zich ook aansluit bij de nieuwe partij Artikel 1 van Sylvana Simons. Als reden voor haar vertrek zegt Simons: “Sinds mijn aantreden bij Denk heb ik veel warme reacties gekregen, maar ook veel bedreigingen. Juist op zo’n moment is het belangrijk dat je je bij een partij geborgen voelt. Daarin ben ik teleurgesteld.”

Als een dief in de nacht
Tegen de Volkskrant zegt Simons het volgende: “Een scheiding komt niet van de ene op de andere dag. Soms moet je ’s nachts ertussenuit knijpen omdat je partner je niet onbeschadigd zal laten gaan”.

Artikel 1
De naam Artikel 1 refereert aan artikel 1 van de Nederlandse Grondwet. “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

//platform.twitter.com/widgets.js

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
25 × 20 =