Donald Trump wil meer ‘Nukes’

Donald Trump heeft op Twitter aangegeven dat hij van mening is de nucleaire capaciteiten van de Verenigde Staten uitgebreid moeten worden tot het moment dat de wereld weer een beetje tot zinnen komt wat betreft kernbommen. Dat schrijft persbureau Reuters.


foto: Gage Skidmore – Donald Trump

Nucleaire wapenwedloop
Meer uitleg gaf Trump niet op Twitter. Bij navraag zou het volgens de woordvoerder van Trump, Jason Miller, gaan om een verwijzing naar de dreiging van nucleaire proliferatie en de kritische noodzaak om dat te voorkomen, in het bijzonder van terroristische organisaties en onstabiele regimes. Eerder deze week verscheen in het nieuws een bericht van de Russische president Vladimir Putin, die dinsdag aangaf dat Rusland sterker zou zijn dan welk ander land. De Telegraph voegt daar aan toe dat de versterking van de nucleaire capaciteit van Rusland een van de hoofddoelen zou zijn voor 2017.

Trouw schrijft dat tijdens het tweede verkiezingsdebat tussen Hillary Clinton en Donalds Trump, hij aangaf dat het nucleaire arsenaal van de Verenigde Staten verouderd is en gemoderniseerd moet worden. “…We zijn oud, we zijn moe. We zijn uitgeput op nucleair gebied. Een zeer ernstige zaak.” Onduidelijk is of Trump meer kernwapens wil of een modernisering van het bestaande arsenaal van 7100 kernwapens.

Relatie Rusland- westerse wereld naar dieptepunt
De spanningen tussen Rusland en het Westen zijn opgelopen sinds Rusland de Krim heeft geannexeerd en support verleend aan de separatisten in Oekraïne, schrijft CBS News. De relatie daalde naar een verder dieptepunt toen Rusland vorig jaar besloot President Bashar al-Assad te steunen in de oorlog in Syrië.

//platform.twitter.com/widgets.js

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 × 9 =