De asielinstroom in week 50

De asielinstroom van week 50, bestaande uit eerste asielaanvragen, herhaalde asielaanvragen, hervestiging, relocatie en nareizigers, bedroeg ongeveer 800.


afbeelding: Fotolia09

De gegevens over week 50 zijn onvolledig door onderhoud aan het ICT-systeem van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in het afgelopen weekeinde. Hierdoor kon in een deel van het weekeinde geen instroom worden geregistreerd. Deze gegevens worden in week 51 alsnog geregistreerd.

Door het afbouwen van de noopdopvanglocaties,  en de onzekere situatie ten aanzien van de asielinstroom, kiest COA er nu ook voor om de opvangcapaciteit van bestaande locaties gespreid te verminderen. In totaal gaat het om zo’n 13.500 plaatsen verspreid over het hele land. Ongeveer duizend tijdelijke contracten van COA-personeel worden niet meer verlengd.

Voorbereidingstrajecten voor nieuwe asielopvanglocaties werden al stilgelegd. Er werd rekening gehouden met 58.000 asielaanvragen in 2016, volgens de huidige prognose worden dat er 32.000, of nog minder.

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
28 × 3 =