Rechtszaak tegen besluit minister Kamp

Aanstaande woensdag is om 13:00 de rechtszaak over het besluit van minister Kamp. Deze zal gehouden worden bij de Raad van State aan de Kneuterdijk 22 in Den Haag. Het gaat om een spoedverzoek tegen instemming met wijziging gaswinningsplan Groningen.


foto: Fotolia – Kneuterdijk Den Haag Raad van State RVS

Er is een mogelijkheid voor geïnteresseerden om mee te rijden. Er vertrekt woensdagmorgen een bus vanaf het Hoofdstation Groningen om 09.30 uur en vanaf P+R in Hoogkerk om 09.45 uur naar de zitting van de Raad van State m.b.t. proces NAM. Meer info via: @addyrutgers

De minister heeft in september 2016 de gaswinning in Groningen vastgesteld op 24 miljard kubieke meter gas per jaar. De NAM mag alleen meer gas winnen, tot maximaal 30 miljard kubieke meter, als sprake is van een koude winter. Dit gaswinningsbesluit geldt tot 1 oktober 2021. De zitting gaat over het besluit van de minister. Veel Groningers vinden een periode van vijf jaar veel te lang en de hoeveelheid gas veel te hoog.

Er zijn 25 beroepschriften ingeleverd bij de afdeling bestuursrechtspraak waaronder die van de provincie Groningen, 19 Groningse gemeenten, de Groninger Bodembeweging en enkele milieuorganisaties.

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
11 × 29 =