De kerstsfeer in Groningen

Ik geloof dat ik eerder eens een stuk heb geschreven over de kerstsfeer in Bremen en Oldenburg en dat je voor de kerstsfeer dus niet in Groningen moest zijn. Na gisteravond in de stad te hebben gewandeld, is het tijd om daar een update over te schrijven.


Kerst en schaatsbaan, anno 2007 (foto: Mike Tomale)
Kerst 2013 (foto: Mike Tomale)

Ik viel gisteren tijdens mijn wandeling door de binnenstad van Groningen van de ene verbazing in de andere. De grote Kerstboom op de Grote Markt was prachtig opgetuigd met kleurrijke lampjes en prachtige kerstballen. Het gemeentehuis was mooi verlicht. Ook de schaatsbaan is dit jaar een mooie upgrade sinds de jaren ervoor! In bijvoorbeeld de Oosterstraat, Gelkingestraat en Herestraat hing kerstverlichting en op de Vismarkt zijn de bomen prachtig versierd met led-lampjes.

Ik kan me nog tijden herinneren dat er een mooie grote boom voor het gemeentehuis stond met alleen een paar grote, saaie ballen er in en dat de gemeenteraadsleden en de commercie elkaar de tent uitvochten om wie er ging betalen voor de kerstverlichting of wie zou zorgen voor een schaatsbaan. Ik ging dan naar Oldenburg om zelfs Bremen om dat kerstgevoel te ervaren.

Blijkbaar gaat het allemaal goed komen met Groningen, en nadat ik gisteren over de Hooge – en Lage der A ging wandelen bij WinterWelVaart, toen kreeg ik toch wel het echte kerstgevoel.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
24 + 12 =