Groningse Finaliste Miss Benelux: Daphne Jops

Daphne Jops is een 21-jarige student HBO-rechten uit Groningen. Sinds afgelopen zaterdag mag ze zichzelf finaliste noemen van de internationale missverkiezing Miss Benelux. Samen met twee Nederlandse en 11 Belgische dames strijd ze voor de titel Miss Benelux 2017.


Daphne volgt een opleiding HBO-rechten aan de Hanzehogeshool en meer specifiek de specialisatie International Law, volg het Honoursprogamma en is schrijfcoach aan het Hanze Juridisch Schrijfcentrum. Zes jaar gelden is de Groningse begonnen met mee te doen aan missverkiezingen en werd o.a. tweede bij Miss Noord Nederland, tweede bij Miss Oldambt en Queen of the North Netherlands. Ook werd ze in 2013 tweede hofdame bij de Bloemenkoningin verkiezing in Eelde.

Afgelopen zomer werd Daphne uitgenodigd om naar Brussel te komen voor de casting van Miss Benelux. Op dezelfde dag kreeg ze te horen dat ze was gekozen als finaliste, alleen moest ze dit tot vorige week zaterdag geheim houden. Zaterdag 10 december was namelijk de officiële bekendmaking tijdens de persvoorstelling.

Daphne: “Ik ben ontzettend trots natuurlijk dat ik als Groningse deel mag nemen aan deze internationale missverkiezing. De reden waarom ik mij heb opgeven voor Miss Benelux, is omdat ik van mening ben dat ik op de juiste manier de Benelux kan vertegenwoordigen. Ik heb mijn huiswerk gedaan in de afgelopen zes jaar en ik ben er klaar voor! Mede door mijn specialiste weet ik veel af van Europa en de Benelux speelt daar een belangrijke rol in, mede door de vele internationale organisaties die er zitten. Ik denk dat Miss Benelux in ieder geval wel iets af moet weten van Europa en de Benelux natuurlijk.”

Eind januari krijgt Daphne te horen waar en wanneer de finale van de 10de editie zal plaatsvinden.

Mensen kunnen Daphne volgen via haar  Facebookpagina. Voor meer informatie over de verkiezing kan men een kijkje nemen op de website: www.missbenelux.eu.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
15 × 28 =