Eemskanaaldijk bij Opwierde instabiel?

Vanmiddag ontvingen we op de redactie een mailtje met een paar foto’s van een dijk. Het zou gaan om de dijk ligt bij Opwierde (Appingedam). Volgens de mail zou ongeveer een stuk van 20 meter van de dijk zijn ingezakt.


Mevrouw Inez Witjes vertelt in een telefonisch interview dat ze bijna dagelijks over de dijk wandelt met haar hond. Ze wandelt van haar huis naar de dijk en dan over de dijk een stuk richting Delfzijl. Onderweg zag ze dat een flink stuk van de dijk er volgens haar anders uitzag dan normaal en maakte zich zorgen om de veiligheid. Op de plaats waar de dijk anders is stond water. Of het hier gaat om regenwater of doorgesijpeld water van het naastgelegen Eemskanaal is onbekend.

De afdeling communicatie van Waterschap Noorderzijlvest pakte de melding adequaat op en wist ons te vertellen dat het hoofd van de piketdienst meteen poolshoogte is gaan nemen. Uiteindelijk bleek het te gaan om een oude dijkopgang. Vroeger liep hier een oprit om makkelijk de dijk op te kunnen omdat er een hoogteverschil is van ca. 2,5 meter. Dus geen instabiele dijk zoals in eerste instantie werd gedacht.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 − 26 =