Gele steentjes ondersteboven in de binnenstad van Groningen

Wethouder Joost van Keulen (VVD) meldde gisteren aan de leden van de gemeenteraad Groningen tijdens de commissie Beheer en Verkeer dat begin januari volgend jaar proeven beginnen om de gele steentjes in de binnenstad van Groningen minder glad te maken.


foto: Mike Tomale

In het begin van het voorjaar komt er dan een voorstel van het college waarin bekend wordt gemaakt welke proef de voorkeur heeft van het college. De steentjes blijven sowieso geel, geeft Van Keulen aan. Men is ook met een nieuwe techniek bezig om te kijken hoe je de steentjes ruwer kunt maken. Daarvoor is een proefvak ingericht in de nabijheid van restaurant Humphrey’s aan de Vismarkt. De nieuwe techniek is simpel en vooral goedkoop, namelijk de steentjes omdraaien.

De gele steentjes in de binnenstad van Groningen houden de gemoederen bezig. In februari van dit jaar stelde de Stadspartij nog voor om de te gladde, gele steentjes te vervangen door een warme, rode variant. De huidige gele steentjes worden steeds opgeruwd om zoveel mogelijk ongelukken te voorkomen.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
26 ⁄ 13 =