Twijfel over Emile Roemer

Volgens het Algemeen Dagblad rommelt het binnen de Socialistische Partij (SP). De onwrikbare koers van de top en de slechte peilingen zouden voor verdeeldheid zorgen bij het partijkader en de Tweede Kamerfractie


foto: Bas Stoffelsen / SP

Het AD schrijft dat meerdere Kamerleden twijfelen of Emile Roemer wel moet aanblijven als lijsttrekker. Volgens de krant hebben leden van de SP zélf contact gezocht en aangegeven dat bijna alles draait om het Nationale Zorgfonds. Daardoor zouden andere onderwerpen zoals integratie en veiligheid op de achtergrond raken.

De Kamerleden die aan de bel trekken wensen anoniem te blijven. Zij hopen op een nieuw elan omdat het niet goed gaat. Toch is de top van de SP er van overtuigd dat het fantastisch gaat. Dit is gebrek aan zelfkritisch vermogen, geeft een SP-Kamerlid aan. Er is tweedeling binnen de Kamerfractie en Roemer zou zich geen daadkrachtige leider tonen waardoor de angst bestaat dat bij de aankomende verkiezingen de SP niet meer dan 10 zetels zal halen.

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 + 14 =