Verdachte van ‘vrouw van de trap schoppen’ in Berlijn opgepakt

Afgelopen zaterdag liet de Groninger Krant een filmpje zien van een vrouw die in de Berlijnse metro van de trap werd geschopt door een viertal mannen. Van het voorval dat in de nacht van 27 oktober plaatsvond, werden de beelden van de beveiligingscamera in de metro door de politie naar buiten gebracht om zodoende meer informatie te krijgen over de daders.


De Berliner Zeitung meldt dat één van de mannen inmiddels is opgepakt. Hoe ze aan de man zijn gekomen wil de politie niet vertellen.

In totaal zijn er 10 tips binnengekomen waar een geldbedrag voor was uitgeloofd. Na afronding van het onderzoek beslist de rechter wie het geld voor de tip krijgt. Het geld is door zakenmensen beschikbaar gesteld. Volgen er meer succesvolle tips, dan wordt het bedrag verdeeld.

Eén van de mensen die geld beschikbaar heeft gesteld is de Duitse kickbokser Michael Kuhr. Ooit was hij opgeleid als postbode en werd wereldkampioen kickboksen in 1985. Nu is hij eigenaar van een beveiligingsbedrijf. Hij heeft 2000 euro beloning uitgeloofd voor aanwijzingen van die leiden tot arrestatie van de daders. Op Facebook schreef hij: ‘Als ik dat soort berichten lees tijdens mijn ontbijt, dan komt bij mij het gal omhoog.’

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 ⁄ 6 =