Tientallen doden bij bomaanslagen voetbalstadion in Istanboel

CNN Türk meldt dat er gisteravond rond half elf aanslagen zijn gepleegd aan de buitenrand van het Vodafone Arena voetbalstadion in Istanboel. De aanslagen zouden gericht zijn tegen de politie. In totaal raakten 166 mensen gewond en waren er 29 doden te betreuren.


foto: Aykerim27 – Wikimedia, Vodafone Arena

De aanslag zou zijn gepleegd met een autobom die bij de ingang van het voetbalstadion van de Turkse voetbalclub Besiktas tot ontploffing werd gebracht, schrijft Habetürk, vlak nadat de supporters naar huis waren gegaan. Volgens persbureau Anadolu Agency  zijn onder de doden 27 agenten, waaronder 2 politie chefs . De Minister van Gezondheid Recep Akdag heeft aangegeven dat 17 gewonden meteen werden geopereerd en 6 zijn opgenomen op de intensive care. Drie van hen zijn in kritieke toestand.

Minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu heeft bevestigd dat er twee bommen zijn ontploft. De eerste zou een autobom zijn geweest en bij de tweede ontploffing, 45 seconden later, blies een zelfmoordterrorist zich op. Volgens minister Soylu was er nog oproerpolitie aanwezig bij de uitgang van het stadion.

De voetbalwedstrijd tussen Besiktas en Bursaspor  was eerder op de avond gespeeld en eindigde in het voordeel van Besiktas met 2-1. Onder de gewonden en doden waren ook beveiligers en oproerpolitie. Op de Facebookpagina van Besiktas staan een paar berichten over mensen die zijn omgekomen. Voetbalclub Bursaspor  schrijft op hun website dat terreur wordt vervloekt en ze de gewonden een spoedig herstel wensen.

Premier Binali Yildirim van Turkije heeft opdracht gegeven de vlaggen halfstok te hangen.

De aanslag is nog niet opgeëist. Er zijn tient arrestaties verricht. volgens NOS.

//platform.twitter.com/widgets.js

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
23 × 28 =