Kunst, cultuur en ontspanning op zondag 11 december

Gelet op het weerbericht kan er vandaag lekker gewandeld worden in de provincie Groningen. Het Groninger Landschap organiseert vandaag onder andere een wandeling door polder Breebaart. 


Breebaart

Er wordt gewandeld over de zeedijk en de oude binnendijk. Het vertrek vindt plaats bij Buitenplaats Reidehoeve aan de Dalingweersterweg 30 in Termunten. De polder is in de jaren zeventig ontstaan en is een brakwatergetijdengebied. Hier komt men de kringloop van de voedselketen tegen. Klik hier voor meer informatie.

Voor de jongeren organiseert Het Groninger landschap een middagje braakballen pluizen bij Bezoekerscentrum Reitdiep aan de Wolddijk 103 in Noorderhogebrug, vlak bij Groningen. Voor kinderen is het leerzaam om eens te ontdekken waarom en uil deze ballen produceert. Ook wordt er een film getoond van Floortje Dessing en het Reitdiepgebied. Wil je meer weten over deze informatieve doe-middag, klik dan hier.

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
22 + 10 =