Vrouw van trap geschopt in Berlijn

In Berlijn is een film opgedoken van een 26-jarige vrouw die in de metro van de trap wordt geschopt. De vrouw is na het voorval voor hoofdverwondingen poliklinisch behandeld in het ziekenhuis en mocht daarna weer naar huis. Het voorval in de metro zou volgens Focus.de in de nacht van 27 oktober hebben plaatsgevonden, net na middernacht.


De vrouw liep nietsvermoedend de trap af als één van de vier mannen die achter haar liep – met bier  en sigaret in de hand – haar simpelweg van de trap trapte. De vrouw viel met haar hoofd op de grond. Toen mede-reizigers de gewonde vrouw ging helpen, liepen de jonge mannen door alsof er niets was gebeurd.

Volgens Bild is de politie aan het onderzoeken of de vrouw een van de mannen op de beelden herkend en of het videomateriaal bruikbaar is. Normaliter is publicatie van beelden een van de laatste middelen die wordt ingezet, geeft een woordvoerder van politie aan in de Morgenpost.de. De politie heeft op 8 december de video pas vrij gegeven om getuigen op te roepen die wat gezien hebben of de daders op de video herkennen.

Christina Black van het CDU in Neukölln (wijk in Berlijn) spreekt van een walgelijke daad. Ze roept op dat openbaring van deze beelden  zo snel mogelijk moet plaatsvinden zodat de criminelen zich niet veilig voelen in de anonimiteit van de stad. Dat schrijft Welt.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 ⁄ 2 =