Glory Collision; Rico Verhoeven vs. Badr Hari

Vanavond vindt in Oberhausen (D) het gevecht plaats tussen de 27-jarige Rico Verhoeven en 32-jarige Badr Hari, een voor velen ‘historisch’ gevecht. 


Oud vs nieuw en good guy vs. bad guy
Verhoeven is sinds 2013 regerend wereldkampioen zwaargewicht bij Glory en heeft sindsdien 6 keer zijn titel verdedigd. Badr Hari was tussen 2005 en 2009 een van de meest gevreesde vechters van de wereld en absoluut de best kickbokser. Dat schrijft BNdestem.

Er zullen 3 rondes worden gevochten omdat Badr Hari geen 5 rondes wilde, dus er is geen sprake van een titelgevecht.

De beide vechters winden er geen doekjes om. Rico Verhoeven geeft aan dat Badr Hari blij mag zijn als het gevecht twee rondes duurt. Badr Hari zegt tijdens de persconferentie op 1 november gemotiveerd te zijn en dat hij Rico Verhoeven gewoon knock-out zal slaan, “geen discussie, geen gezeur en geen gezeik. Ik sla hem gewoon total loss, klaar is kees!”

In een interview met Jack van Gelder geeft Remy Bonjasky aan dat Badr Hari gaat winnen van Rico Verhoeven.

Rico Verhoeven vocht in 2012 in Tokyo tegen Semmy Schilt. Semmy Schilt sloeg na Jerome Le Banner en Remy Bonjasky ook Badr Hari tijdens een K1-gevecht knock-out in 2009. Het gevecht wordt vanavond vanaf 22.00 uur live uitgezonden op kanaal 14 van Ziggo Sport.

Update 23:45 – Technisch Knock-out:

Badr Hari raakt in de tweede ronde gewond na 1:22 seconden. Zijn rechterarm werd beschadigd, mogelijk door een de knie van Rico bij een klem.

In de eerste ronde leek het gevecht vooral gedomineerd te worden door een vrij rustige Badr Hari die er met een jab voor zorgde dat Rico een beste snee over zijn neus kreeg door een oude blessure die open ging. Ook zat er bloed bij zijn linker wenkbrauw.

Rico Verhoeven vertelt aan het einde in de ring dat dit niet de manier is waarop hij wil winnen, en dus zal er zeker een herkansing komen voor Badr Hari. Badr Hari was sportief en noemde Rico een man in de ring en een goede tegenstander. Hari beloofde zijn fans dat hij volgend jaar Verhoeven uit de ring zal slaan.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
40 ⁄ 20 =