Gezellige, sfeervolle Groningse kerstmarkten

Als u bijvoorbeeld vandaag graag naar een sfeervolle kerstmarkt wilt, dan heeft u een uitgebreide keus. Om te beginnen is er een kerstmarkt in het Brandweermuseum in Sappemeer, waar u bij binnenkomst een kopje warme chocolademelk of Glühwein krijgt aangeboden. Naast de gezellige kraampjes van de kerstmarkt zijn ook de brandweervoertuigen te bezichtigen. Klik hier voor meer informatie.


Aan het Hoornsemeer in Groningen is een overdekte en verwarmde kerstmarkt met een gevarieerd aanbod. Naast de traditionele kraampjes met kerststukjes, kaarsen en kinderspeelgoed, zijn er ook zelfgemaakte producten uit de buurtboomgaard. Klik hier voor meer informatie.

Op Landgoed Fraeylemaborg wordt op 10 en 11 december voor de tweede maal een Oud-Hollandse kerstmarkt gehouden. Veel kersthuisjes, kerstbomen, lampjes kerstmuziek en een schaatsbaan voor de kinderen. Klik hier voor meer informatie. Barabara de Beaufort houdt tijdens de Oud-Hollandse kerstmarkt de vredeslezing.

In Niezijl organiseren diverse organisaties een kerstfair door het hele dorp. Rondom de gereformeerde kerk zullen standjes staan en een grote vuurkorf. Chocolademelk en glühwein zijn ook te verkrijgen. Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor meer informatie.

Voor meer evenementen dit weekend in de provincie Groningen, klik hier.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
15 ⁄ 5 =