Google datacentrum geopend in de Eemshaven

Minister Henk Kamp opende vandaag het nieuwe datacenter van Google in de Eemshaven. Het datacenter zal waarschijnlijk voor veel werkgelegenheid gaan zorgen. De vraag is echter of dit veel banen zal opleveren voor de Groningers. In de wandelgangen wordt de Eemshaven nu al ‘de Sillicon Valley van Nederland’ genoemd.


15384343_1442082562473342_3878242802238444438_o
foto: Schokkend Groningen

Het datacentrum heeft zo’n slordige 600 miljoen gekost en gaat gebruik maken van de stroom die in de Eemshaven wordt opgewekt. Volgens NU.nl heeft Google een samenwerkring met Eneco en wordt stroom direct geleverd aan het datacentrum door 19 windturbines.

Protest
Niet iedereen was even blij vandaag. Ongeveer tien actievoerders van Schokkend Groningen lieten van zich horen omdat minister Kamp aanwezig was die zij mede verantwoordelijk houden voor de aardbevingsellende in de provincie. Er was volgens de actievoerders overdreven veel politie en beveiliging aanwezig zodat de demonstranten niet in gesprek konden gaan met de minister.

//platform.twitter.com/widgets.js

Fotograaf Rieks Oijnhausen was aanwezig bij de opening:

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 ⁄ 15 =