Huis van Dirk Braam in Uithuizermeeden wordt anti-kraakpand

Het huis van ondernemer Dirk Braam in Uithuizermeeden staat op internet en wordt aangeboden in bruikleen als “Vrijstaande villa woning met grote tuin, geschikt voor een stel, twee goede bekende of iemand alleen.”


foto: Schokkend Groningen
foto: Schokkend Groningen

Chantal Braam geeft telefonisch aan dat ze wel begrijpt dat het huis open wordt gesteld voor bruikleen om vernielingen te voorkomen, maar dan had volgens Chantal haar man ook in het huis kunnen blijven wonen. Desalniettemin moet ze met lede ogen aanzien hoe haar huis in de toekomst mogelijk door anderen zal worden bewoond.

Er is nog geen datum bekend wanneer de rechtszaak tussen Braam en de NAM zal plaatsvinden. Voorlopig kan het nog wel 6 tot 7 maanden duren, geeft Chantal aan.

De hengst Onno-S

Chantal maakt zich ook zorgen om de hengst Onno-S, waarvan de stalkosten tot 31 december door de NAM worden betaald. Wat daarna zal gebeuren met de hengst is onzeker omdat NAM na 1 januari 2017 geen rol meer ziet weggelegd voor zichzelf.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 − 1 =