Sylvana Simons laat zich niet wegpesten en de PvdA is medeschuldig aan ‘normaliseren racisme’

Volgens Sylvana Simons heeft de PvdA zich de afgelopen jaren schuldig gemaakt aan het normaliseren van racisme en discriminatie. Dat zei Simons zondagmiddag tijdens ‘Operatie Interview’ in De Balie. Ook gaf de kersverse politica te kennen zich niet te laten wegpesten.


Sylvana Simons (Screenshot DENK)
Sylvana Simons (Screenshot DENK)

In het interview met Wilfred Genee zei Simons dat de PvdA de afgelopen 30 jaar is meegegaan in de verrechtsing van het debat en heeft staan toekijken toen racistische sentimenten genormaliseerd werden, schrijft Nu.nl. PvdA-leider Diederik Samson en staatssecretaris Sharon Dijksma zijn het niet eens met Simons. Samson stelt dat de strijd vóór gelijkwaardigheid en tegen racisme en discriminatie in de genen zit van de PvdA en niet alleen in woord en daad. Dijksma twittert: “#denk wat langer na voordat je valse beschuldigingen uit!! Je bent niet de enige die vecht tegen #racisme!”

Bij afloop van het debat gaf Simons te kennen dat ze zich niet zal laten wegpesten, schrijft Het Parool. Het kandidaat-Kamerlid is van mening dat de discussie over racisme en seksisme op haar persoonlijk wordt geprojecteerd.

Het NRC schrijft dat Simons het grappig vindt dat mensen zich druk maken om de manier waarop ze overkomt. Veel mensen vinden haar pedant, te gracieus en arrogant. Simons is van mening dat men zich teveel focust op het symbool en zo voorbij gaat aan de inhoud.

The Post Online schrijft dat Sylvana heeft aangegeven dat ‘we nu op het hoogtepunt zitten van wat mensen denken dat er allemaal gezegd mag worden’. Onduidelijk is of Sylvana Simons wil suggereren dat er dingen bestaan die niet gezegd mogen worden, welke dingen dit dan zijn en of dit dingen zijn die binnen of buiten de huidige wettelijk vastgelegde vrijheid van meningsuiting vallen.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
16 ⁄ 8 =