Gefeliciteerd Cuba! Weer een marxistische massamoordenaar minder

Dat wereldleiders hun steun betuigen aan de bevolking van Cuba omdat marxistisch dictator Fidel Castro is overleden, dat begrijp ik. Je kunt tenslotte niet weten of de volgende dictator net zo erg wordt als zijn voorganger. In ieder geval lijkt het erop dat broer Raúl Castro het vooralsnog iets gematigder doet. 


foto: RobertoDi Fede - Wikimedia
foto: RobertoDi Fede – Wikimedia

Wat ik me afvraag is of er ook in afzienbare tijd petjes en t-shirts zullen komen met een opdruk van ‘El Comandante’, mogelijk met een grote Cubaanse sigaar, net als zijn revolutionaire, marxistische kameraad en massamoordenaar, Che Guevara, die wereldwijd door socialisten en communisten wordt aanbeden. Verheven tot held van het volk, ongeacht de beperking op de vrijheid van meningsuiting, de moorden, de vuurpelotons etc.

Voetbalster Maradona zal waarschijnlijk een van de eersten zijn die met een Castro t-shirt zal rondlopen naast de tatoeages op zijn arm van Che Guevara en tatoeage van Castro op zijn been. Je kunt je haast niet voorstellen dat men in Zuid-Amerika rouwt om deze massamoordenaar die zprgde voor gratis onderwijs en gezondheidszorg. Alleen maar omdat Castro in 1959 zijn poot durfde stijf te houden tegen de Amerikanen. Kijk wat dit de Cubaanse bevolking uiteindelijk heeft opgeleverd.

Opmerkelijk is dat de 90-jarige Castro gestorven is op Black Friday, een van de feestdagen van het kapitalisme. Karma? Deze dictator wordt verantwoordelijk gehouden voor duizenden doden onder zijn  schrikbewind. Het aantal doden is niet exact gedocumenteerd maar volgens The Wall Street Journal zouden het er bijna honderdduizend kunnen zijn.

Niets dan goed over de doden
Onze overheid koos ervoor om gezalfde woorden over te brengen aan het volk van Cuba met een kritische ondertoon. “… we het uiteraard niet altijd eens. Nederland heeft herhaaldelijk kritiek geuit op het mensenrechtenbeleid van Cuba,…”. Het werkelijk veroordelen van Castro’s bewind is er niet bij. De enige die er voor koos om niet politiek correct te blijven en Castro een ‘brute dictator” noemde die zijn volk bijna zes decennia heeft onderdrukt, was Donald Trump.

Karl Marx draait zich waarschijnlijk om in zijn graf

Net als de moslimterrorist en de  jihadist denken hun moorden te kunnen goedpraten omdat het in een oud boek staat geschreven, zo ook denken marxisten en communisten dat onder het mom van de revolutie moorden is toegestaan. Het politieke model waar bijvoorbeeld Nelson Mandela in Zuid-Afrika voor koos en Castro in Cuba, is gestoeld op het oude-sovjet model van ‘buigen of breken’ en zal nooit welvaart of vrede met zich meebrengen. In dat geïnterpreteerde marxistisch model geldt volgens deze historische moordenaars immers: iedereen even weinig en de de leiders veel meer. In het vooral theoretisch marxistisch model van de toch wel utopische Marx was geen plaats voor de grootste verslavingen van de mens, namelijk geld, macht en lust. De praktijk bewijst echter het tegenovergestelde.

Extremisten van zowel links als rechts moeten niet bejubeld worden in de pers of door de politiek maar keihard worden veroordeeld. De barbaarse Fidel Castro heeft zijn plaats verdiend in de galerij van marxistische massamoordenaars als Mao Zedong, Stalin, Lenin, Pol Pot en Kim Il-Sung. Niks gecondoleerd, gefeliciteerd! Weer een marxistische massamoordenaar minder.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
26 − 26 =