Vertrek Martin Schulz uit Europees Parlement

Martin Schulz heeft hard gewerkt voor het Europees Parlement en het Parlement op de kaart gezet. Maar zijn aanpak en methodes waren twijfelachtig volgens Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP).


Martin Schulz © European Union 2015
Martin Schulz © European Union 2015

Van Dalen geeft als voorbeeld aan dat Schulz onlangs zijn politieke vriend Guy Verhofstadt volledig buiten alle Europarlementariërs om benoemd heeft tot Brexit-onderhandelaar namens het Parlement. Ook plaatste hij adviseurs en politieke vriendjes op cruciale posten in de adviesorganen van het Parlement.

Nu ‘kapitein’ Schulz het schip verlaat is het tijd voor een koerswijziging. Dus geen federalist zoals de Franse EVP-er Lamasourre maar een gematigde kandidaat die oog heeft voor de belangen van het hele parlement en de Lidstaten: wat mij betreft de EVP-er Alojz Peterle, voormalig premier van Slovenië en uitgesproken christen. Aldus Peter van Dalen.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
32 ⁄ 4 =