Wie gaat de beveiliging van Sylvana Simons betalen?

Gisteren stond een berichten op de website van DENK dat er zichtbare en onzichtbare maatregelen worden getroffen inzake de veiligheid van Sylvana Simons. Sylvana Simons ligt al enige tijd onder vuur vanwege haar overtuiging en mening.


foto DENK: lijsttrekker Tunahan Kuzu (ex-PvdA), Selçuk Öztürk (ex-PvdA), Sylvana Simons en Farid Azarkan, voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders.
foto DENK: lijsttrekker Tunahan Kuzu (ex-PvdA), Selçuk Öztürk (ex-PvdA), Sylvana Simons en Farid Azarkan, voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders.

Dat de beveiliging nodig is zou het gevolg zijn van de continue stroom van racistisch en seksistisch geladen bedreigingen die in de richting van het kandidaat-Kamerlid van DENK worden geuit, met als triest dieptepunt een video op waarin de politica wordt afgebeeld in een racistische lynchpartij.

Mijn vraag is dan meteen: wie gaat die beveiliging betalen? Gaat de Nederlandse Overheid dit betalen c.q. de Nederlandse burger of wordt dit door vrijwilligers gedaan?

PVV-leider Geert Wilders is een gekozen volksvertegenwoordiger en is 24/7 beveiligd. Kosten voor de gemeenschap: 2 miljoen euro op jaarbasis, maar Sylvana Simons is (nog) geen gekozen volksvertegenwoordiger en zit niet in de Tweede Kamer.

Vindt u dat de Nederlandse Samenleving dit zou moeten betalen omdat de Nederlandse samenleving ook verantwoordelijk hiervoor is? Of heeft u er een andere mening over? Laat het de lezers weten door middel van een reactie onder dit stuk.

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
11 + 13 =