Groningers eisen schadevergoeding

Vandaag vindt de zitting Dijk cs plaats bij de rechtbank in Assen. In deze zaak claimen 127 individuele bewoners een vergoeding voor geleden immateriële schade als gevolg van de aardbevingen en hebben ze zowel de Nederlandse Staat als de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gedagvaard  .


nam-twitter

De NAM geeft via Twitter aan dat aardbevingen impact hebben, dat erkent de NAM ook. NAM vergoedt aardbevingsgerelateerde schade: fysiek en ook immaterieel. Echter, deze eisers hebben tot op heden nog geen verklaring van bevoegd medicus (bv psychiater) overlegd, dus kan NAM niets honoreren.

De eis is vervolgens verbreed – dit betreft echter een andere weg naar hetzelfde doel: vergoeding voor overlast. NAM meent dat daarvoor meer vereist is, maar laat het uiteraard aan de rechters over hierover te oordelen, duidelijkheid te verschaffen.

Bij duidelijkheid is iedereen gebaat; de bewoners, maar ook NAM. Aldus de NAM op Twitter.

Meer informatie over deze rechtszaak leest u hier.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
25 × 16 =