166 leden van extreem-linkse AFA opgepakt

Afgelopen zaterdag zijn op het Kerkplein in Den Haag 166 demonstranten van links-extremistische Anti-Fascistische Actie (AFA) opgepakt tijdens een demonstratie tegen de criminalisering van de antifascistische strijd (Fight Repression) . Dat schrijft de Volkskrant.


anti-fascistische_aktie_logo-svgReden voor de politie om de betogers op te pakken was de gezichtsbedekking die gedragen werd tegen de afspraken in. Ook werd er naar de politie gegooid met vuurwerk en verfbommen. Volgens NOS nam de politie bij de arrestatie zwaar vuurwerk, verfbommen, stokken en een klauwhamer in beslag.

De ongeveer 200 aanwezigen werden diverse malen door de politie verzocht om hun gezichtsbedekking te verwijderen, schrijft De Telegraaf. De politie beëindigde na weigering de demonstratie. Slecht enkelen verlieten het Kerkplein. De overige demonstranten werd aangehouden voor het overtreden van de Wet Openbare Manifestaties.

De burgemeester van de Den Haag, Jozias van Aartsen, zou volgens de website Fight Repression vanaf de aanvraag om te demonstreren de demonstratie hebben gecriminaliseerd en deze willen verbieden. Ook deelname van AFA wordt niet op prijs gesteld. “Wij zien geen reden om de demonstratie te verplaatsen en daarmee mee te gaan in de repressieve benadering van een demonstratie die juist tegen repressie is gericht.” Aldus Fight Repression.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
39 ⁄ 13 =