Ongeval Winsum: bergings-werkzaamheden trein zijn gestart

De bergingswerkzaamheden van de trein die gisterenmiddag in Winsum om 12.05 uur in botsing kwam met een melktankwagen, zijn afgelopen nacht om 2:00 gestart. Als deze werkzaamheden voorspoedig verlopen kan zaterdagochtend het eerste deel van de trein worden afgevoerd naar Zuidbroek. Hierna wordt gestart met het bergen van de rest van de treindelen. De persoonlijke bezittingen die passagiers noodgedwongen in de trein hebben moeten achterlaten worden door Arriva-medewerkers uit de trein gehaald, geregistreerd en opgeslagen. 


foto: Rieks Oijnhausen
foto: Rieks Oijnhausen

De trein die gistermiddag om 12.05 uur richting Groningen reed is bij de overweg Voslaan in de zijkant geraakt door een melktankwagen. Door de botsing is de trein gedeeltelijk ontspoord. Volgens de informatie van Arriva zaten er 50 passagiers in de trein, waaronder 3 zwaargewonden en 15 lichtgewonden zijn gevallen. 11 daarvan zijn naar het ziekenhuis gebracht. De machinist is ongedeerd. Naast de machinist zat er nog 1 andere Arriva-medewerker in de trein die lichte verwondingen opliep.

Arriva heeft een informatienummer opengesteld over dit ongeval: 0800 0200746. Eigenaren van de bezittingen in de trein kunnen zich op dit nummer melden. Dit nummer is dit weekend bereikbaar van 7.00 tot 23.00 uur.

Onderzoek
Bij een dergelijk ongeval gaat de eerste zorg van Arriva uit naar de reizigers, medewerkers en in dit geval de betrokken chauffeur van de melktankwagen. Samen met de hulpdiensten en betrokken partijen heeft Arriva hulp verleend. Uiteraard is er direct een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Arriva doet hier nog geen verdere mededelingen over.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is gisteren bij de locatie van het ongeluk geweest voor een verkennend onderzoek.

Dienstregeling Groningen-Roodeschool
Het treinverkeer tussen Groningen en Winsum is door het ongeval gestremd. Vrijdag pendelen bussen tussen Bedum en Warffum. Reizigers vanuit Groningen met bestemming Roodeschool kunnen reizen met de treinen richting Delfzijl, die vertrekken om .18 en .48 uur vanuit Groningen. In Bedum stappen zij over op de pendelbus naar Warffum. Tussen Warffum en Roodeschool pendelen treinen.
In ieder geval geldt er voor aankomend weekend een busdienstregeling tussen Groningen en Roodeschool. Het is nog onduidelijk wanneer het spoor weer wordt vrijgegeven.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
11 × 23 =