“De vrijheid van meningsuiting in Nederland is in het geding”

Geert Wilders hoorde gisteren een eis van een boete van 5000 euro voor het beledigen van Marokkanen en het aanzetten tot discriminatie en haat.  Wilders vindt dat de strafeis aan alle kanten stinkt, waanzin ten top is en is van mening dat de elite hem de mond wil snoeren. Tegen de Telegraaf zegt Wilders: “De terroristen hebben nu een bondgenoot gekregen in het OM. Ook dat wil mij de mond snoeren.”


Een van de bezwaren die Wilders heeft is dat het Openbaar Ministerie (OM) van de nationaliteit ‘Marokkanen’ ineens een ras maakt. Zijn advocaat Geert-Jan Knoops geeft bij RTL Nieuws te kennen dat Nederland vogelvrij is als dit leidt tot een veroordeling. Toch is justitie van mening dat Wilders zorgt voor tweedeling tussen Nederlanders en Marokkanen, schrijft NOS,  en stelt dat als Wilders pleit voor collectief minder Marokkanen, waarom zouden wetgevers nog open staan voor Marokkaanse sollicitanten.

De uitspraak is op 9 december.

Wilders op positie twee voor premierschap

Ondanks dat de uitspraken van Wilders onder vuur liggen vinden ondernemers dat Rutte premier moet worden en Wilders een tweede plaats verdient. Dat blijkt uit een onderzoek van BNR in het kader van de Dag van de Ondernemer.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 − 9 =