Trein ontspoort bij Winsum door aanrijding

Bij Winsum is het voorste treinstel van een trein ontspoort door een aanrijding met een tankauto. De tankauto is gekanteld en de chauffeur is ongedeerd. De nooddiensten zijn uitgerukt. Volgens de politie is er sprake van meerdere gewonden. Het ongeval heeft plaatsgevonden tussen Sauwerd en Winsum.


De vrachtwagen (melkauto) kwam van een boerenerf. Vermoedelijk bij onbewaakte spoorwegovergang in botsing met naderende trein. In de trein zaten diverse inzittenden. Het aantal passagiers is op dit moment nog niet bekend.

De nooddiensten zijn inmiddels opgeschaald naar grip 2 en zowel brandweer als politie zijn in groten getale uitgerukt.

fotograaf Rieks Oijnhausen maakte de volgende foto’s:

Er zaten volgens onze informatie 50 passagiers in de trein, waaronder 3 zwaargewonden en 15 lichtgewonden zijn gevallen. 11 daarvan zijn naar het ziekenhuis gebracht. De machinist is ongedeerd. Naast de machinist zat er nog 1 andere Arriva-medewerker in de trein die lichte verwondingen opliep.

Life update rond 12:30

  • er is inmiddels één gewonde van het ongeval onderweg naar het ziekenhuis
  • de politieheli is ingezet om zicht te krijgen vanuit de lucht
  • passagiers zijn uit de trein gehaald, er is 1 gewonde naar het ziekenhuis gebracht, overige gewonden worden behandeld op locatie
  • passagiers die niet gewond zijn geraakt worden opgevangen in naastgelegen boerderij. De politieheli is onderweg om de locatie te schouwen
  • passagiers met lichte verwondingen worden behandeld in de brandweerkazerne van Winsum. Het treinverkeer ligt voor onbepaalde tijd stil
  • Arriva zet bussen in

Het treinverkeer tussen Groningen en Winsum is door het ongeval gestremd. Er pendelen bussen tussen Sauwerd en Warffum. Reizigers vanuit Groningen met bestemming Roodeschool kunnen reizen met de treinen richting Delfzijl, die vertrekken om .18 en .48 uur vanuit Groningen. In Sauwerd stappen zij over op de pendelbus naar Warffum. Tussen Warffum en Roodeschool pendelen treinen.

Arriva heeft een informatienummer opengesteld over dit ongeval: 0800 0200746.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
22 ⁄ 11 =