Verzekeraar Menzis gooit zorgpremie volgend jaar met 12 euro omhoog

Zorgverzekeraar Menzis verhoogt de basispremie voor de basisverzekering met 12 euro per maand vanaf 2017. De premie voor de meest gekozen basisverzekering van Menzis komt hiermee op 119 euro per maand. Dat de prijsstijging meer zou zijn dan de 3% die minister Schippers van Volksgezondheid voorstelde was sinds september al bekend. 


logo_menzisMenzis geeft aan dat de premies stijgen ondanks de inzet van een fors deel van haar reserves. De hogere premie heeft rechtstreeks te maken met de toename van de zorgkosten in Nederland. Die kosten zouden onder andere toenemen omdat mensen langer leven en behandelmethodes en geneesmiddelen steeds duurder worden.

Zorgwijzer wijst er op dat ook de premies van CS en Zilveren Kruis zullen stijgen in 2017. Zorgverzekeraar DSW maakte eerder bekend dat de premie met meer dan 9% zou stijgen, wat neerkomt op 111 euro op jaarbasis. De overige verzekeraars moeten voor zaterdag hun prijzen voor 2017 bekend maken.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
12 + 19 =