Oud-waarnemend burgemeester van Groningen wordt waarnemend burgemeester in Zaanstad

Oud-waarnemend burgemeester van Groningen Ruud Vreeman (PvdA) is per 1 december benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zaanstad, dat meldt RTVNH.


foto: Mike Tomale
foto: Mike Tomale

Ruud Vreeman was eerder burgemeester van Zaanstad in de periode 1997 tot 2004 en volgt in Zaanstad waarnemend burgemeester Geke Faber per 1 december van dit jaar op. In maart 2017 zullen de Zaankanters op zoek gaan naar een nieuwe burgemeester.

Toen Vreeman in Tilburg burgemeester was kreeg hij in 2009 van de gemeenteraad een motie van afkeuring. Ook zijn voorganger in Zaanstad, Geke Faber kreeg van de oppositie een motie van wantrouwen toebedeeld in september 2016.

Dr. Rudolf Lourens (Ruud) Vreeman was waarnemend burgemeester in Groningen in de periode 2013-2015 en volgde Peter Rehwinkel op. Hij was nummer twee op de op kandidatenlijst Eerste Kamer 2015 en zit in de adviescommissie kandidaatstelling PvdA, samen met oud-commissaris van de Koning van Groningen, Max van den Berg(PvdA).

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
26 × 27 =