Vertrekpremie voor Marokkanen en Algerijnen verdwijnt

Op dit moment krijgen Algerijnen en Marokkanen die vrijwillig Nederland verlaten een vertrekpremie, maar aks het aan staatssecretaris Klaas Dijkhof ligt wordt deze premie stopgezet. Dat schrijft Nu.nl


foto: Rijksoverheid - Dr. K.H.D.M. Dijkhoff
foto: Rijksoverheid – Dr. K.H.D.M. Dijkhoff

In oktober werd bekend dat 16% van de asielaanvragen in september werd gedaan door Marokkanen. In augustus was dat percentage nog 8% schrijft NOS. Dijhof is van mening dat op deze manier misbruik wordt gemaakt van het asielsysteem en wil dit zo snel mogelijk aanpassen.

De vertrekbonus voor het vrijwillig verlaten van Nederland kan oplopen tot een maximum van 1950 euro per persoon lezen we op het AD. Ook Albanezen hebben afgelopen jaar veelvuldig gebruik gemaakt van deze regeling. Begin dit jaar werd duidelijk dat in februari van dit jaar maar liefs 234 Albanezen asiel hadden aangevraagd. Dijkhof plaatste het land op de lijst met ‘veilige landen’ en op de zwarte lijst bij de Internationale Organisatie Migratie (IOM).

Afgelopen week werd Groningen geteisterd door zakkenrollende asielzoekers uit Ter Apel, voornamelijk Marokkanen. Burgemeester Den Oudsten zou al contact hebben opgenomen met de staatssecretaris. Dijkhof wil ze zo snel mogelijk het land uit zetten maar Marokko wil niet altijd mensen terugnemen.

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
23 × 4 =