ABN Amro schrapt in totaal ongeveer 2500 banen

ABN Amro heeft aangegeven nog eens 1500 banen te schrappen door extra bezuinigingen. Dat meldt de Volkskrant. De bezuinigingen die extra bovenop de reorganisatie komen moeten een besparing van 400 miljoen gaan opleveren en 1000 tot 1375 banen gaat kosten. 


ABNamroVolgens NOS zet de bak in op digitalisering en mobiel bankieren en investeert 400 miljoen extra. De kosten voor de reorganisatie worden geraamd op rond de 300 miljoen euro.

Vorige week maakte de bank bekend dat 15.000 particuliere klanten buiten de Europese Economische Ruimte (EER) verzocht werden om hun bankzaken of het afnemen van bepaalde producten bij ABN AMRO te beëindigen. De toenemende hoeveelheid en complexiteit van relevante wet- en regelgeving maakt dat het bedienen van klanten buiten de EER steeds meer risico’s en extra kosten met zich brengt. Dat past niet bij de strategie van de bank om een bank met een gematigd risicoprofiel te zijn.

Door de reorganisatie bij de bank, de aanhoudende sterke rentebaten en lage kredietvoorzieningen kwam in het derde kwartaal van 2016 de onderliggende winst 19% hoger te liggen dan in het derde kwartaal 2015. en bedroeg 607 miljoen euro.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
17 − 14 =