Sloop Rabotoren schiet al op

De sloop van de Rabotoren in Paddepoel schiet al op. Het sloopbedrijf is druk bezig om de toren klaar te maken om gesloopt te worden.


_dsc9153Henry Steenhuis van het gelijknamige sloopbedrijf uit Scheemda vertelt dat men momenteel bezig is om het gebouw casco te maken. Dat wil zeggen dat alle deuren, plafonds en vloerbedekking uit het gebouw worden gehaald. Alle niet-steenachtige materialen worden uit het gebouw verwijderd. De toren wordt helemaal gestript. Ramen en kozijnen blijven wel zitten.
Rondom is men bezig om de laagbouw weg te halen om ruimte te maken voor de grote kraan die er zal komen te staan.

De grote kraan zal eis en weder dienende 5 december geplaatst worden en zal het gebouw van bovenaf tot aan de derde ‘wegknabbelen’. Dan wordt het puin opgeruimd en zal na de feestdagen de rest worden gesloopt. De grote kraan heeft een bek van 1,5 meter en kan door gewapend beton van een meter dik bijten.

Het gebouw wordt weggeknabbeld omdat voor het gebruik van springstof een vergunning nodig is en meer tijd om voor te bereiden. De techniek is in de loop der jaren zo goed geworden dan springstof in Paddepoel niet nodig is. Aldus Henry Steenhuis.

Hieronder houden we een fotoreportage bij waar we zo nu en dan nieuwe foto’s aan toevoegen.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
14 + 25 =