Hillary Clinton geeft FBI-directeur schuld van verlies

Hillary Clinton heeft afgelopen zaterdag in een vergadering met de donateurs van haar campagne directeur James Comey van de FBI de schuld gegeven van haar verlies tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van getuigenissen van twee deelnemers aan de vergadering. Clinton zou meer dan 900 miljoen dollar hebben opgehaald bij meer dan 3 miljoen donateurs.  


foto: C-SPAN - Wikimedia
foto: C-SPAN – Wikimedia

Ondanks dat alle peilingen aangaven dat Clinton de grootste kanshebber was voor het presidentschap van de Verenigde Staten, verloor Hillary Clinton afgelopen dinsdag van de Republikein Donald Trump.

“Er zijn veel manieren waarom een verkiezing zoals deze niet mis kan gaan. Onze analyse is dat de brief van Comey met bewezen, ongegronde twijfels ons momentum heeft gestopt”. Twee dagen voor de verkiezing zou de brief waarin Clinton werd vrijgesproken nog meer schade hebben aangericht. Aldus Clinton in de New York Times.

Volgens Clinton zou het bericht dat de FBI een nieuw onderzoek naar haar ging instellen aan het Congress de doorslag hebben gegeven voor haar verlies. Trump zou van beide FBI-berichtgeving gebruik hebben gemaakt om Clinton aan te vallen tijdens de campagne. Ondanks dat bij het laatste bericht geschreven werd dat Clinton onschuldig was, zou het voor de Trump supporters des te meer het bewijs zijn dat het systeem werd gemanipuleerd in het voordeel van Clinton.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
36 ⁄ 18 =