Sinterklaas: “Waar is mijn stoomboot, communicatiepiet?”

Sinterklaas en de zwarte Pieten dronken nog even een heerlijk kopje warme koffie bij vakantiepark Cnossen aan het Leekstermeer. De stoomboot zou daar om vijf voor twee ’s middags klaarliggen en zo ook de speedbootjes voor de Pieten. Blijkbaar had communicatiepiet zich toch vergist, want de stoomboot was in de verste verten niet te bekennen.


De Pieten voeren al lang en breed het Leekstermeer op richting de haven van Leek waar om 14:00 de Intocht van Sinterklaas zou plaatsvinden. Sinterklaas liep nerveus heen en weer op het stijger te bellen met communicatiepiet om uit te vinden waar zijn stoomboot was. “Waar is mijn stoomboot, communicatiepiet?” De Sint wilde niet te laat komen,  er waren immers een hoop kinderen naar Leek gekomen die de kou trotseerden om een glimp op te vangen van de goedheiligman.

Vijf minuten later kwam de stoomboot er dan toch gelukkig aan en kon Sinterklaas zijn mijter opzetten en zijn staf pakken. Nadat de Sint om twee uur de haven van Leek zou binnenvaren ging hij meteen door naar het centrum van Leek waar op de De Dam een groot feest voor de Sint en de kinderen werd georganiseerd.

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
27 − 17 =