Leonard Cohen op 82-jarige leeftijd overleden

De wereldberoemde Canadese dichter, folksinger-songwriter en schrijver Leonard Cohen is op 82-jarige leeftijd overleden.


foto: Rama - Wikimedia, Leonard Cohen 2008
foto: Rama – Wikimedia, Leonard Cohen 2008

“Het is met diepe droefheid dat we melden dat de legendarische dichter, songwriter en artiest, Leonard Cohen is overleden. We hebben één van de meest productieve en vereerde  visionairs uit de muziek verloren.” staat geschreven op zijn Facebookpagina.

Op de website van de Amerikaanse nieuwszender ABC staat dat Cohen vorige maand een interview gaf aan een blad in New York waarin hij aangaf dat hij klaar was om te sterven, “ik hoop dat het niet ongemakkelijk zal zijn.”

Cohen kreeg een zoon en een dochter met zijn ex-partner Suzanne Elrod. Hij is nooit getrouwd geweest. Zijn dochter Lorca is de biologische moeder van de dochter van Rufus Wainwright. Zijn zoon Adam trad in zijn voetsporen door in 1998 zijn debuutalbum uit te brengen. (bron)

Een herdenking zal plaatsvinden in Los Angeles op een latere datum.

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
23 + 17 =