Geweld bij demonstraties na verkiezing Trump

Ook afgelopen nacht zijn er weer demonstraties geweest in Amerikaanse steden. Mensen gaan de straat op en tonen hun ongenoegen over de onverwachte winst van de republikeinen tijdens de afgelopen verkiezing.


foto: Alejandro Alvarez - Wikimedia
foto: Alejandro Alvarez – Wikimedia

In onder andere de steden Portland, Ohio, Oregon, Chicago, New York en Washington werd gedemonstreerd. De Washington Post schrijft dat studenten in het democratische bolwerk San Fransico op straat scandeerden dat Trump niet hun president was. Ze zwaaiden met regenboogvlaggen en Mexicaanse vlaggen en hielden een rustige demonstratie.
Ook hebben mensen bij het Witte Huis in Washington aangegeven dat ze tot de dag van de inauguratie op 20 januari, iedere nacht zullen demonstreren. Trump-aanhangers beschuldigen de demonstranten van hypocriet gedrag.

In Philadelphia werd vreedzaam gedemonstreerd. Een groep van ongeveer 1000 mensen demonstreerden en uitten hun ongenoegen over de uitslag van de verkiezingen. Dat schrijft de lokale nieuwszender CBS Philly. Een van de vrouwelijk demonstranten zei: “Ik ben bang voor racisme, vreemdelingenhaat, vrouwenhaat en onverdraagzaamheid.”

In Portland ging het er volgens de politie minder vreedzaam aan toe tijdens een anti-Trump demonstratie. CNN schrijft dat door de politie werd aangegeven dat als gevolg van crimineel en gevaarlijk gedrag het anti-Trump protest als rel werden beschouwd.

Donald Trump gaf via zijn Twitter account aan dat hij het niet fair vond dat professionele demonstranten, opgehitst door de media, protesteren na een zeer open en succesvolle presidentsverkiezing.

//platform.twitter.com/widgets.js

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
25 − 16 =