Sylvana Simons blundert bij Pauw

Neelie Kroes, Clarice Gargard, Heleen Mees, Charles Groenhuijsen, Yernaz Ramautarsing, Wierd Duk, Joost Eerdmans, Diederik Samsom, Ron Meyer, Marike Stellinga en Sylvana Simons zaten gisteren te discussiëren over de ontwikkelingen in de VS in het programma van Pauw.


screenshot aflevering 'Pauw'
screenshot aflevering ‘Pauw’

Een deel van de discussie ging over arrogantie. Politica Sylvana Simons van DENK (27:38) wilde een punt maken over de arrogantie van Trump, en was ervan overtuigd dat ze een filmpje had gezien – dat we allemaal konden checken – waarin Donald Trump in de jaren negentig of tachtig zou hebben gezegd: “…. die Republikeinen zijn zo dom, ik kan ze alles voorschotelen, ‘they will eat it’.,..”(zie afbeelding). Over arrogantie gesproken”, zei Sylvana!” Pauw vertoonde de desbetreffende afbeelding op een groot scherm maar vroeg zich af of het wel klopt. Sylvana geeft twee keer heel overtuigd aan dat ze het ‘bewegende beeld’ heeft gezien.

Bron van Sylvana’s betoog: Social Media
Aan het einde van de aflevering (1:02), voor de aftiteling, is duidelijk te horen dat de Pauw tegen Sylvana zegt dat ze fout zat en dat het het filmpje nooit heeft bestaan. Dat heeft de redactie van Pauw nagetrokken. Politica Sylvana geeft aan te zijn gevallen in de social media valkuil.

 

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
19 × 29 =