Nieuwe banen door subsidie

De provincie Groningen publiceerde deze week een bericht met als titel: ‘Nieuwe banen erbij door subsidie aan innovatief eiwitproject. Die 17 nieuwe nieuwe banen zijn nog niet gerealiseerd en de verwachting is dat deze banen zullen ontstaan na gebleken succes van het project. Eerder publiceerde de provincie onder andere ‘Nieuwe banen door behandelkit voor trauma’s’.


The word Jobs in cut out magazine letters

Drukkerij Schollema zou een subsidie krijgen van 50.000 euro. Dit levert volgens de provincie de komende jaren nieuwe orders en daarmee ook nieuwe banen op. Ook hier spreekt men weer een verwachting uit.

Het laatste subsidiebericht geeft aan dat er subsidie wordt verleend aan het bedrijf DCP uit Ter Apelkanaal die 105.500 euro krijgen voor een project om eiwitten uit kippenhuiden te halen. In totaal kost het project ruim 1 miljoen euro. De eiwitten worden gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie. Eerst wordt een proefproject uitgevoerd. Als dit slaagt, wordt een nieuwe fabriek opgestart in Ter Apelkanaal. Bij succes levert dit 17 nieuwe banen op.

De vraag is dus of ook daadwerkelijk die 17 arbeidsplaatsen plaatsen worden gecreëerd als het project een succes zal zijn. Het project moet nog worden opgestart en de eindcontrole van het project moet immers nog gaan plaatsvinden. We hebben het dus over de toekomst, en dat geldt voor alle berichtgevingen in deze subsidieronde.

Interessant is om te weten dat in 2015 bij het project Innovatief en Duurzaam MKB Groningen er volgens de provincie Groningen 52 directe banen werden gecreëerd en in totaal 2,74 miljoen werd geïnvesteerd bij 34 projecten.

De formulering van de titels die door de provincie worden gebruikt zijn daarom een gevalletje ‘vooruitlopen op de zaken’ of ‘naïef optimisme.’ De gespecificeerde cijfers achteraf als bericht publiceren zou realistischer zijn.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
26 × 8 =