De hond is gevonden, nu nog een stok om te slaan

Het ‘tolerante, democratische Europa is ondertussen een beetje bijgekomen van de ‘schrik’ en het publiek heeft Donald Trump massaal afgeschoten. Deze man heeft uitspraken gedaan die er niet om liegen en is daarom bij voorbaat drie keer niks, het voordeel van de twijfel is bij weinigen opgekomen. Gewoon politiek correct blijven en achter het establishment aanhuppelen luidt het devies.


foto: Gage Skidmore - Wikimedia
foto: Gage Skidmore – Wikimedia

Social media explodeerde vanochtend met op- en aanmerkingen over de winst van Trump. Allemaal ‘intelligente mensen’ die met uitspraken kwamen als ‘mijn hart stond stil’  of ‘kan me niet een moment herinneren dat het ochtendnieuws me zoveel angst inboezemde’, een nachtmerrie voor Europa en ‘alleen onwetende mensen stemmen op Trump’. De angst en waarschuwingen vlogen om je oren… en dat alleen omdat Hillary Clinton niet heeft gewonnen, het zogenaamde toonbeeld van de democratie. Het klimaat, het onderwijs en het milieu, alles wat Trump blijkbaar ooit heeft geroepen wordt er nu bij gehaald, bijna op orgasmische niveaus. Zelfs onze sportwereld doet hier vrolijk aan mee.

0a214321-2d3b-4434-8f9c-2ecbdc5f8133De ‘Hitler-vergelijkingen‘ circuleerden ook vandaag weer veelvuldig op de middelbare school bij mijn dochter. Via Instagram circuleerde bijvoorbeeld de afbeelding hiernaast. De Nederlandse mainstream media (MSM) heeft zijn werk blijkbaar goed gedaan, het beïnvloeden van de publieke opinie van hoog tot laag en van jong tot oud en het framen van andersdenkenden. En onze pubers gaan er natuurlijk in mee. De daden van Hitler (achteraf) en deze koppelen aan iemand die nog niets heeft gepresteerd en alleen maar wat heeft geroepen, waarschijnlijk voor electoraal gewin.

Zelfs het onderwijs lijkt hier ook een duitje in de zak te doen, alsof het onderwijs de oplossing is om een ‘Trump-geval’ te voorkomen. Het onderwijs indoctrineert wat het establishment dicteert. Benieuwd hoe het onderwijs deze overwinning gaat uitleggen aan de leerlingen.

Een grote fout die door het establishment gemaakt wordt is dat de Nederlandse maatlat gebruikt wordt om de hele wereld langs te leggen. Is de Amerikaanse democratie 1-op-1 te vergelijken met de Nederlandse? Is ons maatlat wel geijkt? De socialistische president François Hollande heeft een glazen bol en waarschuwt de wereld zelfs voor rampspoed. ‘Onzekere tijden’,… alsof die alleen door Trump zouden worden veroorzaakt, totalitaire onzin.

Volgens mij is het terecht dat iemand zei dat ook  mainstream media (MSM) – als onderdeel van het establishment – zich vreselijk achter de oren mag krabben, het framen van Trump heeft contraproductief gewerkt omdat er geen rekening werd gehouden met de mensen die normaal nooit gaan stemmen. Dit wordt vanochtend op de radio bevestigd door Economie-hoogleraar Arie Kapteyn. Laat dit een les zijn om in de toekomst Wilders of wie dan ook te framen of af te kraken, er kleven dus risico’s aan! De werkelijke oorzaak waarom een Trump of Wilders kunnen gedijen wordt niet benoemd. Klaarblijkelijk alleen door populisten en onwetenden.

Ik geef Donald Trump liever het voordeel van de twijfel en beoordeel hem gaande zijn presidentsperiode en achteraf. Als hij zijn werk niet goed doet zal hij over vier jaar door het volk worden afgerekend.

Wat betreft de teneur rondom Donald Trump: de hond is gevonden, nu nog een stok om te slaan.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
11 × 23 =