Proces Wilders gaat door

Advocaat Gert-Jan Knoops, die Geert Wilders verdedigt in het proces over de ‘minder, minder Marokkanen’ uitspraak, overweegt om zijn verdediging neer te leggen omdat hij de kans op een eerlijk proces niet meer ziet zitten. Dat schrijft Elsevier. Het wrakingsverzoek dat Wilders had ingediend is van tafel en het proces zal verder gaan.


foto: Mike Tomale
foto: Mike Tomalewilders

Knoops deed het wrakingsverzoek omdat zowel hij als Geert Wilders vonden dat de manier waarop de ondervraging van de Leidse rechtsgeleerde Paul Cliteur door rechter Elianne van Rens vooringenomen zou zijn. Hetzelfde gebeurde in 2010, toen Wilders ook voor de rechter stond en beschuldigd werd van groepsbelediging, haatzaaien en discriminatie. Volgens Moszkowicz wekte de rechtbank toen de schijn van partijdigheid.

De drie leden van de wrakingskamer denken daar anders over en gaven gisteren te kennen dat er geen sprake zou zijn van vooringenomenheid. Rechter Elianne van Rens mag aanblijven. Van Rens was zelf niet aanwezig maar gaf volgens NU.nl schriftelijk aan de ze de gebruikelijke kritische vragen zou hebben gesteld.

//platform.twitter.com/widgets.js

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
7 + 20 =