Wrakingsverzoek Wilders wordt vandaag behandeld

Elsevier meldt dat de rechters van de rechtbank Noord-Holland zich vanaf 10:00 zullen buigen over het wrakingsverzoek dat advocaat Geert-Jan Knoops namens Geert Wilders heeft ingediend tegen een van de rechters in het ‘minder,minder’ proces. 


foto: Mike Tomale
foto: Mike Tomale

Rechter Elianne van Rens zou volgens PVV-leider Wilders vooringenomen zijn volgens Wilders en advocaat Geert-Jan Knoops. De Volkskrant schrijft dat volgens persofficier van justitie Alexandra Oswald van het Openbaar Ministerie het wrakingsverzoek ‘volstrekt kansloos’ is omdat door de verdediging veel te kort door de bocht wordt geredeneerd.

Tijdens het verhoor gisteren tussen Paul Cliteur en Rechter Elianne van Rens liet Wilders via Twitter zijn ongenoegen blijken. Geert Wilders is zelf niet bij het proces tegen hem aanwezig omdat hij vindt dat het een politiek proces is.

//platform.twitter.com/widgets.js

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
14 × 20 =