Kunst, cultuur en ontspanning op zaterdag 29 oktober

Voor zaterdag 29 oktober hebben wij onder andere de volgende interessante activiteiten voor u verzameld.


Magisch Samhain

foto: Mike Tomale - Bourtange
foto: Mike Tomale – Bourtange

“Magisch Samhain” in Bourtange, één van de oudste feestdagen van de mensheid. We heten u van harte welkom in de vesting, waar in de magische nacht van zaterdag op zondag, de sluier tussen de verschillende dimensies opgeheven wordt. Elfen, heksen, druïden, geesten en demonen uit allerlei dimensies zullen het vestingstadje innemen. Er is een magische markt en er gebeuren spannende dingen…

Ooit was er alleen maar moeras waar een smalle zandrug door liep met in het midden van het moeras een kleine verbreding. Een droge plaats in een verder ondoordringbaar gebied, een magische plaats. Op deze plaats werd de Vesting gebouwd en het magische is altijd gebleven. Meer informatie

Workshop kaas maken 

Al 2500 jaar wonen er boeren op de wierden en terpen van Noord Nederland. Ze verbouwden gewassen als gerst, vlas en duivenbonen (een soort tuinboon), en ze hielden vee. Paarden, schapen, kippen, varkens maar ook veel koeien. Sommige boeren hadden wel 40 koeien. Van de melk werd onder andere kaas gemaakt.

afbeeldingTijdens opgravingen in het Wierdenlandschap van Noord Nederland zijn verschillende voor de regio unieke aardewerken kaaszeven gevonden. De kaaszeven zijn nog tot en met 30 oktober te zien op de tentoonstelling Het Wierdenmenu. Meer informatie

Meer activiteiten in de provincie? neem een kijkje in onze uitgebreide evenementenkalender

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
22 + 22 =