Hoe staat het ondertussen met Sportcentrum Kelderwerk

Sportcentrum Kelderwerk is hals over kop vertrokken uit de Rabotoren in Paddepoel om een paar dagen later op 12 september open te gaan aan de Travertijnstraat 12 in Vinkhuizen . In eerste instantie zou de de apparatuur hier tijdelijk worden opgeslagen.


Op de nieuwe locatie is de centrale hal van het oude Alfa College gebruikt om alle fitnessapparatuur op te stellen. Het sportcentrum is ruim opgesteld en aan de achterkant, bij de cardio fitnesstoestellen, is uitzicht op een stukje idyllische natuur met parkje en water. Voorlopig is er een provisorische kleedkamer voor dames en heren en een dojo. Koffie en thee staan altijd klaar bij de bar, net als de vrijwilligers, die mensen met toewijding begeleiden.

De tarieven zijn sinds de verhuizing naar beneden bijgesteld en voor een tientje per maand kunnen mensen zonder contract tijdens daluren trainen.

Subsidie

Kelderwerk heeft van de gemeente Groningen voor het eerste jaar een subsidie gekregen van 34.000 euro. Over een paar weken moet op 1 december een bedrijfsplan worden overlegd waaruit blijkt dat de stichting zich over twee jaar zonder subsidie kan bedruipen. Op basis van dat businessplan wordt voor 1 maart 2017 besloten of er ook voor het tweede jaar, vanaf 1 oktober 2017, subsidie komt.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
34 ⁄ 17 =