“Donald Trump zal de uitslag accepteren omdat hij zal winnen”

In de nacht van woensdag op donderdag vond in Las Vegas het laatste debat plaats tussen de presidentskandidaat voor de Democraten Hillary Clinton en de kandidaat voor de Republikeinen Donald Trump. Volgens Erik Mouthaan van RTL nieuws weigert Trump voorlopig aan te geven of hij zijn verlies zal toegeven mocht hij minder stemmen krijgen. 


Hillary_Clinton_official_Secretary_of_State_portrait_crop
foto: Amerikaanse Overheid – Wikimedia – Hillary Clinton

De campagnemanager van Trump, Kellyanne Conway, geeft na het debat aan dat Trump de uitslag van de verkiezingen zal accepteren omdat hij zal winnen. “Bij fraude en onregelmatigheden zullen we moeten afwachten wat er gebeurd, dat is werkelijk wat Trump ermee bedoelt”. Dat schrijft de LA Times. Volgens correspondent Mouthaan is het duidelijk dat beide presidentskandidaten elkaar haten.  RTL nieuws schrijft dat Democraten beweren dat Trump door zijn uitlating zijn kiezers aanzet tot geweld en dat hij een gevaar is voor de democratie.

foto: Michael Vadon - Wikimedia
foto: Michael Vadon – Wikimedia

Voor Clinton ligt de weg naar Witte Huis open

Volgens De Morgen verzilverde Hillary Clinton vannacht haar riante voorsprong en ligt de weg naar het Witte Huis nu open. Volgens peilingen van CNN was Clinton vannacht de winnaar (52%) van het derde en laatste debat in Las Vegas. In het begin van het debat probeerde Trump niet persoonlijk te worden maar naarmate het debat vorderde viel Trump Clinton aan en noemde haar een leugenaar en trok haar ervaring in twijfel en noem de haar “such a nasty woman.” Dat schrijft Las Vegas Now.

The Washington Post schrijft dat dit derde debat qua inhoud het meest vruchtbare was. Zowel Clinton als Trump vertelden niet alleen hoe bekwaam ze waren om president te worden, ook werd duidelijker welke kant beide kandidaten op willen met het land. Daarbij grote verschillen in visies op economie, handel, terrorisme, immigratie, abortus en wapens.

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
1 × 14 =