Rutte vs. Wilders

VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders zullen op 13 maart 2017 de spreekwoordelijke degens kruisen in een televisiedebat dat wordt uitgezonden door EenVandaag.


debatTijdens het programma Zomergasten gaf Mark Rutte te kennen dat hij Geert Wilders ziet als zij grootste opponent. Dat schrijft het AD op 4 september 2016. Volgens Rutte is Wilders de politicus die Nederland de verkeerde kant op zou leiden. De VVD startte officieel het verkiezingsoffensief door Mark Rutte op 26 augustus uit te roepen tot lijsttrekker voor de VVD. Bijna tegelijkertijd zei hij publiekelijk ‘sorry’ zei voor wat hij de afgelopen regeringsperiode(n) niet heeft kunnen waarmaken.

Maar de VVD is zich er goed van dat men Geert Wilders niet moet onderschatten omdat Wilders als geen ander het debat altijd naar zichzelf toetrekt. Ook het campagne voeren via social media is een favoriete aanpak schrijft het FD.

Dat de debatten tussen Rutte en Wilders in de Kamer soms op het scherp van de snede worden gevoerd is iedereen intussen wel bekend. Rutte hekelt vaak het volgens hem ‘pessimistisch geluid” wat Geert Wilders laat horen, schrijft The Post Online.

Volgens NU.nl zal het debat alleen tussen deze twee partijleiders gaan omdat ze al maanden lang de peilingen aanvoeren.

//platform.twitter.com/widgets.js

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
23 × 7 =