Nationaal Park Drentsche Aa genomineerd

‘Nationaal Park Drentsche Aa’ is genomineerd voor de verkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’. Dat werd in het programma De wereld Draait Door bekend gemaakt. Het initiatief kwam van staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken, die 1,5 miljoen beschikbaar stelde om de kwaliteit en toegankelijkheid van natuurgebieden in Nederland te verbeteren en om de Nationale Parken in binnen- en buitenland op de kaart te zetten. Met de publieksverkiezing wil de staatssecretaris mensen meer betrekken bij wat onze natuur te bieden heeft en natuurgebieden de kans geven zich te ontwikkelen tot nationale iconen.


foto: Andre Brasse - Wikimedia
foto: Andre Brasse – Wikimedia

Nationaal Park Drentsche Aa is samen met 12 andere kandidaten voorgedragen door een vakjury onder leiding van prof. mr. Pieter van Vollenhoven. In totaal hebben 20 natuurgebieden een voorstel bij de jury ingediend. Uiteindelijk wordt de winnaar door het publiek bepaalt.

Voor Waterbedrijf  Groningen is dit een bijzondere nominatie aangezien het Nationaal Park Drentsche Aa een belangrijke drinkwaterbron voor het Waterbedrijf is. Meer dan 200.000 Groningers ontvangen water dat door deze unieke beek stroomt. Samen met veel partners werkt het Waterbedrijf samen om dit gebied nog mooier te maken en het water nog schoner.

Mooiste Natuurgebied van nederland

Dertien natuurgebieden in Nederland strijden om de titel ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’. Het publiek kan zijn stem uitbrengen tot maandag 31 oktober 13.00 uur. De uitslag wordt dezelfde avond nog bekend gemaakt. Het gaat om de volgende natuurgebieden:

De genomineerden zijn (in alfabetische volgorde):
– NLDelta Biesbosch – Haringvliet (Noord-Brabant, Zuid-Holland);
– Nationaal Park Drentsche Aa (Drenthe);
– De Friese WIJlanden (Friesland);
– GrensparkLimburg (Limburg);
– Nationaal Park Heuvelrug (Utrecht, Noord-Holland);
– Nationaal Park Hollandse Duinen (Zuid-Holland);
– Nationaal Park Nieuw Land (Flevoland);
– Nationaal Park Oosterschelde (Zeeland);
– Saba en omringende zee (Saba);
– Van Gogh Nationaal Park (Noord-Brabant);
– De Veluwe (Gelderland);
– Het Nederlandse Waddengebied (Noord-Holland, Friesland en Groningen)
– Weerribben – Wieden (Overijssel)

Geboren schrijfofiel, politiek dier en hobby fotograaf. Auteur van het boek ‘Bevingen’ (2015).
Heeft onder andere geschreven voor Horeca Magazine Noord, Post Online, Regiokrant Groningen en was hoofdredacteur bij de Groninger Krant van 2013 tot 2017.
Is Lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
34 ⁄ 17 =